perjantai 17. lokakuuta 2014

Neuron vuodeosastolla harjoittelussa

Heipä hei pitkästä aikaa!

En ole nyt hetkeen ehtinyt kirjoittelemaan, on ollut tosi kiireistä koulussa ja tänä maanantaina alkoi harjoittelu, jeee!

Kaksi edellistä viikkoa on ollut täynnä tenttejä ja kirjallisten palautusta, mutta näistä onneksi selvitty ja kaikki tentit meni läpi - jopa hyvin arvosanoin. Nyt olisi vielä yksi kirjallinen palauttamatta, dead line tosin meni jo umpeen viime viikolla.. toivon saavani sen nyt viikonloppuna valmiiksi ja hyväksytyksi, saapi nähdä miten käy.

Maanantaina tosiaan alkoi sisätautien harjoittelu ja voin sanoa, että harjoittelun alku jännitti ihan hirveästi! Ensimmäisenä päivänä en saanut aamupalaakaan syötyä jännityksen takia. Onneksi pääsin ihan mahtavaan paikkaan ja kaikki hoitsut vaikuttavat todella mukavilta. Ensimmäisen päivän jälkeen jännitys jo vähenikin.

Harjoittelupaikaksi mulle valikoitui neurologinen osasto ja paikka vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta ja neurologia on mua jo ennestäänkin kiinnostanut. Ajattelin kokeilla myös kirurgian harjoittelussa päästä neurokirralle, niin näkisi sitten myös sen mistä nämä potilaat tänne vuodeosastolle tulevat. Mutta saa nähdä miten käy, voi tuo neurokirra olla aika suosittu kohde. Paikat varataan kuitenkin vasta myöhemmin, joten sitä on turha nyt miettiä..

Tällä neurologian vuodeosastollakin näyttää tapahtuvan paljon kaikkea. Ensimmäisenä viikkona tosin ei itse ole vielä paljoakaan päässyt tositoimiin, vaan lähinnä ollaan perehdytty talon toimintatapoihin ja oltu mukana perushoidossa.
Nenämahaletkun laittoa, kanylointia ja katetrointia pääsin tosin jo kokeilemaan, mikä oli tosi hienoa. Uskomatonta miten innostunut voi näin aluksi olla esim. katetroinnista! :D Katetrointi ja nml:n laitto sujui ilman ongelmia, vaikka aiemmin harjoitellut näitä vain nukella, mutta kanylointi (joka koulussa onnistui helposti kaverilla harjoiteltuna) ei vielä onnistunut - tosin potilaan korkea ikä ja ohuet suonet vaikeuttivat tehtävää paljon.



Ensi viikolla olisi tarkoitus perehtyä paremmin lääkehoitoon ja lupailivat, että pääsen myös tutustumaan sairaalan röntgen osastoon ja seuraamaan joitakin kuvauksia. Ensi viikkoa siis innolla odottaen, kirjoittelen sitten paremmin, että mitä kaikkea olen päässyt tekemään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti