keskiviikko 20. elokuuta 2014

Aatoksista toimeen

¡Hola!


Täällä kirjoittelee vähän päälle parikymppinen sairaanhoitaja-opiskelija. Ensimmäinen vuosi on takana ja 2½ vuotta vielä edessä. Blogissa olisi tarkoitus kirjoitella opinnoista, harjoitteluista ja hoitoalasta yleisestikin - ja vähän siitä sivustakin. Haaveena sh-opintojen jälkeen olisi päästä lääkikseen opiskelemaan. Ehkäpä tästäkin tulee höpöteltyä, mutta pääpaino nyt itsellä tämän hetkisissä opinnoissa.

Lääkis on ollut pitkäaikainen haave, mutta enpähän ole koskaan sinne uskaltautunut hakea. Ajatuksissa kun on ollut etten kuitenkaan sinne pääsisi. Sairaanhoitajan polullekin löysin vasta muutaman mutkan kautta, mutta nyt olen siitä erittäin iloinen. Tähän astisista opinnoista olen tykännyt kovasti ja ehkäpä muutaman vuoden päästä uskallusta riittää lääkikseenkin hakea.




Lihakset ja luutkin on tullut opiskeltua niin suomeksi kuin latinaksikin..
vaikkakin nämä on aika hyvin jo kesän aikana unohtuneet
Ensimmäinen vuosi koulussa meni vauhdikkaasti ja ehdoton lempikurssi tällä hetkellä on anatomia. Inhokkina sen sijaan on luultavasti farmakologia, sillä musta tuntuu etteivät kaikki ne lääkkeet ja niiden vaikutusmekanismit yksinkertaisesti mahdu mun pääkoppaani.. mutta enköhän ajansaatossa nekin opi.
Nyt kesän jälkeen on alkamassa sisätautien harjoittelu sekä kirurgisen ja perioperatiivisen potilaan hoito-kurssit ja vaikka mitä muuta. Kirurgia on kursseista se jota kaikkien eniten odotan ja leikkaussalihoitajan työ olisi haaveena (ellen sitten pääsisi lääkikseen ja sitä kautta itse kirurgiksi).



Kesä on tullut vietettyä hoitajan töitä tehdessä - pääsin ensimmäiseen harjoittelupaikkaani (vanhainkotiin) koko kesäksi töihin ja vauhdikkaasti aika onkin jo mennyt. Viikko enää töitä ja pian pitäisi koulun penkillekin taas palata. Ehkäpä kerron myöhemmin lisää kesän sattumuksista ja tapahtumista, mutta näihin tunnelmiin tällä kertaa. :)

2 kommenttia:

  1. Hei, mä pääsin turkuun opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Voisitko sä kertoa vähän mitä nyt syksyllä on luvassa? entä onko lääkelaskut kovin vaikeita? mä olen aika huono matematiikassa... kiitos jos ehdit vastata!

    VastaaPoista
  2. Heipähei, onneksi olkoon opiskelupaikan johdosta!

    Kurssit saattavat vaihdella paljonkin eri vuosina ja paikkakunnasta riippuen, mutta meillä ainakin ensimmäinen puoli vuotta oli aika kevyt. Syksyllä opiskeltiin lähinnä hoitotyön perus-auttamismenetelmiä, infektioiden torjuntaa sekä anatomian perusteita. Ensimmäinen harjoittelukin oli jo marraskuussa ja se suoritettiin tosiaan vanhainkodissa. Harjoittelun tavoitteina oli ihan näiden perus-auttamismenetelmien oppiminen (siirrot, syöttäminen, jne), eikä siinä vaiheessa paljon muuta vaadittu.

    Farmakologiaa ja siis myös lääkelaskuja me opiskeltiin vasta keväällä. Laskut on aika simppeleitä, kunhan niitä jaksaa laskeskella. Lääkelaskukokeista täytyy saada täydet pisteet, jotta läpi pääsee. Mutta jos laskut tuottaa ongelmia niin aina niihin on mahdollista saada lisäapua. Ei kannata sitä vielä turhaan stressata! Kyllä niistä kokeista läpi pääsee :)

    Onnea opintoihin!

    VastaaPoista